Este Isus Cristos un mit păgân?

Deja sunt 8 ani de la apariția filmului documentar Zeitgeist, dar cu toate acestea încă sunt persoane care afirmă că tot ce a fost spus în acel documentar este adevăr. 

Printre afirmații se numără și faptul că, ca și cum evangheliile ar fi bazate pe astrologie (articolul care răspunde la întrebarea dată îl puteți găsi aici), și Domnul Isus este doar un mit păgân (articolul dat fiind tocmai răspunsul la întrebarea dată).

Dar oare așa să fie? Mai jos puteți vedea o imagine care deja poate ați mai văzuto, o imagine destul de îndrăzneață, aș spune eu, pe care, practic, o puteți găsi pe majoritatea grupurilor și paginilor dedicate ateismulului:

Referitor la documentar pot spune doar că a dat de rușine autorii lui, cu toate că mulți cred că este adevărul pur. Dacă ești ateu, și dacă crezi că tot ce se afirmă în acest documentar este adevăr, te-ai întrebat vreodată de ce crezi asta? Răspunsul meu la această întrebare, și în general la tot ce afirmă ateismul (cum ar fi credința în faptul că telefonul meu mobil nu are o fabrică [ai înțeles la ce mă refer]) este: Atunci cînd omul nu dorește să asculte de Cel care l-a creat, încearcă să găsească numeroase scuze, printre care se numără și acest documentar.

„Fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au dedat la gândiri deşarte şi inima lor fără pricepere s-a întunecat. S-au fălit că sunt înţelepţi şi au înnebunit; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu. Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.”(Romani 1:21, 22, 25, 28)

În fine, pot spune doar că autorii nu cunosc istoria (sau intenționat afirmă anumite lucruri false), avînd doar ca scop să-i facă pe cei care cred în Cel care a fost scuipat, pălmuit, omorît și înviat pentru toată omenirea, să ajungă Să-L scuipe în față (vorbesc direct), deoarece, zic ei, este doar un mit, El și tot creștinismul, creat pentru controlul societății (ceva îmi aduce aminte de sovietici).

Mai jos găsiți răspunsul la întrebare:

25 decembrie – În nici una din cele 4 evanghelii nu este specificată data nașterii Domnului Isus Cristos, și nici primii creștini nu sărbătoreau nașterea Lui pe această dată (sau poate chiar deloc). Abia prin secolul al IV – lea sa hotărât ca data nașterii Domnului să se sărbătorească pe 25 decembrie. Așadar, data nașterii zeilor de mai sus nu poate avea nicio legătură cu data nașterii Domnul Isus. Mai multe detalii găsiți aici.

Horus – Nu s-a născut pe 25 decembrie; nu s-a născut din fecioară; nu a fost nicio stea călăuzitoare; referitor la 3 regi nu am găsit nimic. Oricum nu are nicio legătură cu Domnul Isus, deoarece niște magi căutau să I se închine, nu regi, și nici nu se specifică numărul lor, ci este scris: niște (Matei 2:1). Nu a avut apostoli; nu a fost botezat; nu a mers pe apă; nu a predicat; nu a fost învățător la 12 ani; etc…

Referitor la Attis, Mithra, Krishna și Dionysus s-a vorbit destul.

Deasemenea: un articol asemănător în engleză puteți citi aici și un video aici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s